Продукти за Коккулус индикус (3)

Дестилерия C'est Nous - Нормандски Водка

Дестилерия C'est Nous - Нормандски Водка

Духовете: Произведена от висококачествен френски пшеница, която позволява производството на много чист алкохол, тази вкусна нормандска водка предлага щедра и гладка текстура. На вкус е с голяма яснота, а леките плодови нотки отстъпват място на дългата и много привлекателна билкова нотка. Да се консумира охладена за любителите или в коктейли! Къщата: Дестилерията "C'est Nous" е създадена през 2016 г. от Жули, френски сомелиер, и Дейвид, англичанин, влюбен в спиртните напитки. Разположена в Кен, тази занаятчийска къща практикува бавни дестилации в традиционни медни аламбики. Нейните аромати са избрани единствено заради вкусовите им качества и колкото се може по-локално. Качеството на различните им спиртни напитки е много високо и много медали са им присъдени на международни конкурси. Тип: Водка Съдържание: 70cl Алкохолно съдържание: 40%
Cimarron - Tequila Blanco 1L

Cimarron - Tequila Blanco 1L

Ликьорът: Текила Бланко Симаарон е създадена, за да се съчетае перфектно с вашите коктейли. Нейният плодово-пиперлив профил и нежните нотки на агаве ще ви позволят да приготвите вкусни Маргарити, Текила Сънрайз и Палома (за по-запознатите от вас). Освен това, форматът от 1L я прави отлична стойност за цената за текила от това качество. Остава само да вземете шейкъра в ръцете си! Къщата: Подобно на гамата текили Дон Фулано, марката Симаарон принадлежи на Сергио и Енрике Фонсека, производители на агаве и дестилатори вече повече от 140 години. Те представляват 4-то и 5-то поколение от семейството и в момента ръководят дестилерията Ла Теквилења, която е разположена от края на 19-ти век в самия град Теквила. Тип: Текила 100% Агава Съдържание: 100 cl Алкохолно съдържание: 40%
Nikka - Уиски Едномалцово - Йоичи

Nikka - Уиски Едномалцово - Йоичи

Ликьорът: Какво да кажем за този велик японски Single Malt, което вече не е било казано?! Yoichi е малко чудо на хармонията, показващо перфектно балансиран профил, обогатен с лека и фина пепелна торф. Неговата материя е обширна, нежна и аромати на цитруси, подправки (ванилия, индийско орехче, карамфил, черен пипер) и сушени плодове (лешник) се съчетават деликатно с солени нотки, които веднага предизвикват желание да се потопите отново. Един много класически гланд, който задължително трябва да познава всеки любител на уискито! Къщата: Роден през 1894 г. в семейство производители на саке, Масатака Такетсуру днес се счита за баща на японското уиски. След обучение по химия, той е нает от компанията Settsu Shuzo, която го изпраща в Шотландия през 1918 г. за да направи своето обучение. Масатака се запалва по уискито и решава да посвети живота си на него. Тип: Уиски Single Malt Съдържание: 70cl Алкохолно съдържание: 45%